2009-01-02

Salesforce.com ir Google apjungia savo "debesis"

Salesforce.com pasiūlė įrankius, leidžiančius programuotojams paimti duomenis iš Force.com per Google App Engine. Įgiję Force.com per Google App Engine, programuotojai galės kurti naujas verslo aplikacijas veikiančias tiek Google, tiek Salesforce.com platformose.

Salesforce.com jau anksčiau buvo pateikusi įrankius Force.com Sites, su kuriais vartotojai gali publikuoti Force.com duomenis bet kokioje svetainėje, bei Force.com for Facebook, skirtus panaudoti Facebook API - Force.com aplikacijose.

"Salesforce.com pasikeitė nuo paprasto CRM tiekėjo "pagal poreikį" (on-demand) link platformos ir neketina ties tuo sustoti", - pareiškė Salesforce.com CEO Marc Benioff, - "Mes matome kitą viziją, kurią vadiname "debesų" (clouds) sujungimu. Kai mes dirbame su "cloud computing", mes nesame tik sala. Atsiranda ir kiti "debesys".

Benioff išskiria 4 pagrindinius "cloud computing" žaidėjus: "Amazon Web Services" (su kuriuo Salesforce.com bendradarbiauja), "Facebook", "Google" ir "Salesforce.com". "Mes turime savo platformą įmonių lygio aplikacijoms kurti", - sako Benioff, - "O kas, jei Jūs pradėsite naudotis šiomis keturiomis platformomis kokybiškoms aplikacijoms kurti? Mes intensyviai integruojame savo "debesis" su jų "debesimis"".

Nemokamus įrankius galima gauti čia: http://developer.force.com/appengine , ir čia: http://code.google.com.

Šiuo metu su Google App Engine dirba 150,000 programuotojų ir daugiau kaip 100,000 programuotojų naudoja Force.com.

Visas straipsnis (angl. k.) yra čia...

Komentarų nėra: