2010-07-28

Kas bendro tarp "SlideShare" pateikčių ir CRM?


SlideShare išleido API su Slide2Lead aplikacija, kurios dėka galima perkelti LeadShare surinktus duomenis tiesiai į SalesForce CRM

"Dabar Jūs galite sinchronizuoti SlideShare dokumentus, kampanijas, potencialius kontaktus ir statistiką, kurti SlideShare kampanijas ir suplanuoti sinchronizavimo su SalesForce seansus. Slide2Lead tapo privalomu rinkodarininkams, kurie nori automatizuoti potencialo surinkimą." - skelbia SlideShare.

Čia pat pavyzdys: kaip visu tuo pasinaudoti?


2010-07-21

Kodėl dauguma CRM projektų nepavyksta?

Straipsnio santrauka lietuviškai.

Pagal AMR Research, pasaulyje CRM sistemoms kasmet išleidžiama 14 mlr. USD. Ar gali būti, kad esant tokioms didelėms apyvartoms dauguma projektų nepavyktų?

Gartner Group vertina, kad 65% CRM projektų patiria nesėkmę. The Meta Group siūlo praplėsti nesėkmių ribas tarp 55 ir 70%. Tai reikštų apie 9,1 mlr. USD išmestų į šiukšlių dėžę vien tik 2007-aisiais! 2012-ais šis skaičius pasiektų 14.3 mlr. USD.

Čia pateiktame tyrime buvo pasirinktas PARDAVIMŲ - didžiausias CRM segmentas, anot Gartner 2007-aisiais sudaręs 40,5% pasaulinės CRM apyvartos.

Straipsnyje teigiama, kad netinkamos CRM sistemos (įrankio) įsigijimas - greičiausias kelias į CRM nesėkmę. Pademonstravę porą pavyzdžių, autoriai siūlo tokias išvadas.

  1. Niekada nepirkti daugiau, negu reikia tuo metu. Dažnai pigesnis ir paprastesnis SaaS sprendimas gali pasirodyti vertingesniu, jei iš tikro adaptuotas ir naudojamas tų žmonių, kuriems ir turi tarnauti: pardavimų darbuotojams.
  2. Antra gyvybiškai svarbi pamoka yra ta, kad vadovai privalo suprasti, kokios rūšies pardavimams jiems reikia CRM įrankio? Vieniems gali reikėti kontaktų su sudėtingais sąryšiais valdymo, o kitiems - pardavimų proceso spartintuvo.

Galutinė išvada. Vadovams reikia preciziškai analizuoti savo organizacijas, ir realiai, koncentruotai ir tiksliai išsiaiškinti, ką jų pardavimų žmonės naudos ir iš ko sems naudą.


2010-07-14

Norite sužinoti paslaptį apie CRM produktus?

"Norite sužinoti paslaptį apie CRM produktus?" - tokiais žodžiais prasideda demonstracinis filmukas (webcast) apie 6-ą SugarCRM versiją (angl. k.). "Per paskutinius 10 metų kompanijos naudojo CRM sistemas, kurios buvo arba per daug sudėtingos, arba per brangios, arba ir tai, ir tai". Transliacijos autoriai tvirtina, kad "jei Jūs naudojatės Facebook, LinkedIn ar Google Apps, galėsite naudotis ir Sugar 6", ir demonstruoja mažesnį reikalingų judesių skaičių, puikią vidinę paiškos sistemą ir naują spartųjį menių.
Saldi nuomonė.